nieuws

Eigenaar Fauna World: meeste dieren waren al dood

ROTTERDAM - De eigenaar van Fauna World in Rotterdam-Noord zegt dat de dieren, die in zijn winkelpand werden gevonden, al dood waren voordat ze aankwamen. Alleen de vijf dingo's zijn volgens hem door verhongering omgekomen.
De wilde honden zouden worden opgehaald door een collega, zegt de handelaar. Maar die kwam niet opdagen. "Ik durfde die beesten niet te eten te geven. Dus zijn ze doodgegaan."
Opslagruimte
De politie maakte donderdagmiddag melding van ruim honderd dode dieren. Volgens de dierenhandelaar waren het er niet meer dan veertig. De knaagdieren, egels en reptielen zouden "kapot zijn gegaan" tijdens het transport. De nering aan de Uitweg deed voornamelijk dienst als opslagruimte voor kadavers, zegt hij. Die werden in de vriezer bewaard en doorverkocht aan onder anderen preparateurs. Dat een deel van de dieren buiten de koeling werd aangetroffen, is volgens de handelaar te wijten aan problemen met de vriezer.
Gorilla's en leeuwen
De 30-jarige exploitant van Fauna World blijkt eerder te zijn veroordeeld wegens handel in beschermde diersoorten, zoals gorilla's en leeuwen. Daarvoor kreeg hij een werkstraf. Hij gaat ervan uit dat de vondst van de dode dieren hem ook nu een sanctie zal opleveren.
De man noemt het laten verhongeren van de dingo's "fout", maar is niet van plan om met zijn business te stoppen. Is het niet op de Uitweg dan wel op een andere locatie. Want: "Er zijn genoeg plekken op deze klote-aarde waar ik mijn handel kan drijven."