nieuws

Zaak tegen serie-overvaller aangehouden

justitie_recht
justitie_recht
ROTTERDAM - Het proces tegen een 45-jarige serie-overvaller is aangehouden. De rechtbank in Dordrecht heeft dat besloten nadat vrijdagochtend bleek dat vertrouwelijke gesprekken met de advocaat niet direct waren vernietigd.
Michel van de L. wordt verdacht van het beroven van zeven supermarkten in Hendrik-Ido-Ambacht, Vlaardingen, Zwijndrecht, Beesd en Rotterdam. Ook zou hij een apotheek en een winkel van Blokker hebben overvallen.
Alle vergrijpen vonden plaats tussen december 2011 en januari 2012. De man is al meerdere malen veroordeeld voor gewapende overvallen.

'Fout gegaan'

Justitie erkent dat er iets is fout gegaan met de vertrouwelijke gesprekken. Maar het zou gaan om slechts twee gesprekken, die geen invloed hebben gehad op het onderzoek. De rechtbank wil weten wanneer het materiaal alsnog is vernietigd.
De Rotterdamse verdachte zit inmiddels anderhalf jaar vast. Zijn advocaat vroeg daarom om hem tot aan de volgende zitting vrij te laten."Zijn gezin heeft hem nodig. Hij is bereid zijn paspoort in te leveren en zich bij kliniek het Dok te melden voor behandeling."

Lang vastgezeten

Justitie was daar op tegen. "De man heeft de afgelopen tien jaar vrijwel ononderbroken vastgezeten voor gewapende overvallen. Zijn persoonlijk belang vind ik nu ondergeschikt."

Michel van de L. kreeg als laatste het woord. "Ik ben onschuldig. Ik wil naar mijn kinderen. Dit gaat mij en mijn kinderen opbreken." Maar de rechter was niet te vermurwen. De rechtszaak is zeker voor enkele maanden uitgesteld.