nieuws

Blaffende hond kan 130 euro kosten

ROTTERDAM - Rotterdam pakt de baasjes van aanhoudend blaffende honden aan. Houdt het dier na herhaalde klachten niet op met blaffen, dan volgt een boete van 130 euro. Wordt deze niet betaald dan kan de hond in beslag worden genomen.
Het Rotterdamse college komt met dit voorstel op verzoek van een aantal deelgemeenten. Onophoudelijk blaffende honden zorgen voor veel overlast bij omwonenden en zijn een belangrijke veroorzaker van burenruzies.
Om de boetes mogelijk te maken, moet de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) aangepast worden. De gemeenteraad moet nog wel daarmee akkoord gaan. Over twee weken wordt erover gestemd.
GroenLinks in Rotterdam vindt het blafverbod overbodig. Volgens de partij bestaan er genoeg andere regels om overlastgevende honden en hun baasjes aan te pakken. Het college stelt dat ernstige overlast van honden maar enkele keren per jaar voorkomt.
Rotterdam kende jarenlang een blafverbod. Per januari werd de Rotterdamse APV vervangen door een landelijke APV. Maar in die APV was het blafverbod geschrapt.