nieuws

Rotterdam World Wide ziet af van 'restbedrag'

stadsinitiatief
stadsinitiatief
ROTTERDAM - Het plan om Rotterdam op het internet te promoten, gaat niet door. Rotterdam World Wide ziet af van het al toegekende prijzengeld van het Stadsinitiatief.
Rotterdam World Wide zou vier ton krijgen, als 'restbedrag' na het geven van de hoofdprijs aan de Schaatsbaan Rotterdam. In die competitie van plannen voor de stad stond het internet-plan op de zevende plaats, maar het was het enige waarvan het budget met het beschikbare geld gedekt kon worden. Over de toekenning ontstond de afgelopen week een hevige discussie.
Diep teleurgesteld
De bedenkers van Rotterdam World Wide begrijpen die commotie, maar de manier waarop de discussie is gevoerd heeft hen diep teleurgesteld. 'Dat er op internet uitgebreid ruimte is voor ongefundeerde meningen, leugens en achterklap, was ons bekend. Hoe kwetsend dat soms ook kan zijn. Maar dat bepaalde media dit klakkeloos overnemen zonder enige fact checking of wederhoor is ronduit schandalig en onethisch', stellen initiatiefnemers Isis Spuijbroek en Vincent Luyendijk.
Sociale media
Zij bedanken de 681 mensen die op hun plan hebben gestemd, en stoppen met hun initiatief. Het was de bedoeling om uitgebreid gebruik te maken van sociale media om de stad wereldwijd onder de aandacht te brengen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl