nieuws

Roparun haalt meer dan 5,5 miljoen euro op

ROTTERDAM - De 22e editie van de Roparun heeft 5.520.806 euro opgebracht. Dat is vrijdagavond tijdens de slotavond bekendgemaakt. Het geld is bestemd voor goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.
Tijdens het Pinksterweekend liepen zo'n 328 teams in estafette in twee dagen vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam. In totaal achtduizend mensen hebben deelgenomen aan de Roparun. In de aanloop naar de Roparun organiseerden ze allerlei acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De opbrengst per team is te vinden via www.roparun.nl.
Henk van der Velde, voorzitter Stichting Roparun Palliatieve Zorg: “Vanuit de Roparun ondersteunen we doelen die helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Met deze fantastische opbrengst kunnen we weer veel goede doelen ondersteunen in het geweldige werk dat ze verrichten voor mensen met kanker.”
Slotavond
Tijdens de slotavond kwamen alle deelnemende teams nog een keer bijeen om na te praten, ervaringen te delen en om te horen wat de gezamenlijke opbrengst is.
Naast allerlei optredens werd een aantal teams, waaronder de drie teams met de hoogste opbrengst, in het zonnetje gezet. Team 252 Orange Heroes uit Amsterdam had ook dit jaar weer het meeste geld ingezameld, ruim 120.000 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl