nieuws

Mogelijk nog een examendiefstal op school Rotterdam

ROTTERDAM - Op de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam is naast het examen Frans mogelijk nog een examen gestolen. De politie bevestigt dat zij onderzoek doet naar onrechtmatigheden bij een ander examen.
Om welk examen het gaat, wil de politie niet zeggen. Volgens het AD gaat het om het examen Engels. Justitie spreekt met leerlingen en medewerkers van de school. Hen is gevraagd vrijwillig vingerafdrukken af te staan voor het onderzoek. Naast rechercheurs zijn inmiddels ook specialisten in digitale opsporing ingezet
Grote gevolgen
Het onderzoek naar de diefstal van een ander examen loopt sinds het vwo-examen Frans eind mei online werd gezet. Voor de diefstal van dat examen uit de scholengemeenschap Ibn Ghaldoun werd een 22-jarige Rotterdammer opgepakt.
Als ook het examen Engels uitgelekt is, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de eindexamenkandidaten in heel Nederland. Mogelijk worden dan veel examens ongeldig verklaard.
'Geen contact'
Volgens de school zelf is een nieuw onderzoek niet aan de orde op het Ibn Ghaldoun. ''De politie heeft hierover niet eens contact met ons opgenomen. Wij wachten het onderzoek af'', reageert bestuursvoorzitter Ayhan Tonca.
De Onderwijsinspectie en het ministerie van Onderwijs willen beide niet ingaan op de kwestie. ''We kunnen bevestigen dat er signalen zijn, maar willen eerst het onderzoek afwachten'', zegt een inspectiewoordvoerder.