nieuws

'Ladies rennen recordbedrag bijeen voor Pink Ribbon'

ROTTERDAM - De ruim 9000 vrouwen die zondagmiddag meeliepen met de Ladiesrun door Rotterdam hebben 28.945 euro opgehaald. Volgens de organisatie is dat een recordbedrag. De start- en finishlijn van dit jaarlijkse loopevenement ligt bij Ahoy.
Naast de Ladiesrun in Rotterdam is er ook gelopen in Groningen. Hier is 6.350 euro opgehaald. In totaal hebben de vrouwelijke lopers 35.295 euro bij elkaar gerend.
De vrouwen halen met het evenement geld op voor Pink Ribbon. Deze stichting financiert onder meer onderzoek naar borstkanker. Tijdens de Ladiesrun kan er worden gekozen tussen de afstanden van vijf en tien kilometer.
Ruim 5000 deelneemsters verschenen aan de start van de vijf kilometer, die om 12:30 vertrok vanaf het voorplein van Ahoy. Ruim een uur later klonk het startschot van de tien kilometer. Deze afstand is gelopen door 4000 vrouwen.
Wethouder Van Huffelen gaf voor beide afstanden het startschot vanuit een hoogwerker. Daarna liep ze zelf ook mee met de tien kilometer. Op twitter meldt de Rotterdamse wethouder dat ze de afstand in ongeveer 56 minuten heeft volbracht.
Eerste foto:Marc van der Stelt