nieuws

Sliedrecht Sport mikt weer op alle prijzen

ROTTERDAM - Het seizoen 2012-2013 was voor de volleybalsters van Sliedrecht Sport behoorlijk succesvol. Met het prolongeren van het landskampioenschap werd in ieder geval één doel bereikt, maar de ploeg wil meer. Aankomend seizoen moeten namelijk ook de beker en supercup gewonnen worden.
Volgens Erik Zietse, assistent-trainer van de Sliedrechters, moet die doelstelling te halen zijn. 'Het is een voordeel dat we de ploeg van afgelopen seizoen grotendeels bij elkaar hebben weten te houden', aldus Zietse op Radio Rijnmond. De assistent-trainer denkt dat zijn team daardoor nog beter voor de dag kan komen. Ver komen in Europa is een ander verhaal. 'Het verschil in budgetten is gewoon te groot, maar op een goede dag kunnen we topploegen wel verslaan.' Naar verluid heeft Sliedrecht Sport een begroting van drie ton. Ter vergelijking: topclub Baku uit Azerbeidzjan heeft 4,5 miljoen tot haar beschikking.
Het goede seizoen van speelster Esther van Berkel werd beloond met een persoonlijke uitnodiging van Oranje. Onlangs maakte de passer-loper haar debuut tegen België. 'Het niveau is duidelijk hoger bij Oranje', aldus Van Berkel, die ook merkt daadwerkelijk beter te worden. 'Met name fysiek'.