nieuws

'De Majoor' is opsteker voor Sander de Kramer

ROTTERDAM - "Een ontzettende erkenning, ik ben d'r erg blij mee." De Rotterdamse presentator en journalist Sander de Kramer laat trots het bronzen beeld van Majoor Bosshardt zien.
De onderscheiding van het Leger des Heils wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die zich onbaatzichtig inzet voor de samenleving. Zaterdagavond heeft De Kramer de prijs in Amsterdam in ontvangst genomen.
Volgens de jury ontvangt De Kramer de prijs "voor de wijze waarop hij vanuit zijn persoonlijk idealisme aandacht vraagt voor wantoestanden in de wereld".

Virus
"Het is een soort oerwoede die in me opkomt,'zegt De Kramer. "Dat heeft mijn moeder me meegegeven. Ze nam toen ik 6 jaar was al mee naar een demonstraties. Toen had ik al het gevoel van: we gaan de goeie kant op, toen heb ik het virus gekregen."
De Kramer was onder meer hoofdredacteur van de Rotterdamse Straatkrant. In 2009 kreeg hij in Rotterdam de Laurenspenning, die wordt uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor de Rotterdamse samenleving. De Kramer is tegenwoordig te zien als presentator van het KRO-programma De Wandeling.
"Ik ben blij met deze prijs, ik vindt het een opsteker. Tegelijk is het lastig, want ik vind dat veel mensen in aanmerking komen voor een prijs. Iemand die een kopje soep brengt bij een minder valide buurman. Of mensen die in weer en windop de fiets stappen en in bejaardencentra de billen van dementerende ouderen staan te wasen. Ik vind het fantastisch dat ze dat doen."