Poortugaal promoveert naar eerste klasse

ROTTERDAM - De voetballers van PSV Poortugaal spelen volgend seizoen in de eerste klasse. Zondagmiddag wonnen de geel-zwarten na verlenging met 4-2 van PFC en stelden daarmee promotie veilig. Het eerste duel eindigde in 2-1 voor PFC.
Poortugaal en PFC speelden in de eerste helft geen oogstrelend voetbal. Gescoord werd er dan ook niet. Bijna was Poortugaal dichtbij een treffer, maar er werd gemist vanaf de strafschopstip. Vlak na rust kwam de thuisploeg op voorsprong en barstte het spektakel los.
Poortugaal leek de klus al in de reguliere speeltijd te gaan klaren. Met het laatste fluitsignaal naderend stond de thuisploeg met 3-1 voor. PFC deed toch nog wat terug en sleepte er een verlenging uit. In die extra tijd was alleen Poortugaal nog trefzeker, met promotie naar de eerste klasse tot gevolg.
Ook TOGB speelt volgend seizoen in de eerste klasse. De Berkelse formatie speelde zondag met 3-3 gelijk in en tegen Nieuwkoop, maar gaat dankzij de eerdere 2-0 zege naar de eerste klasse.
Groeneweg blijft derdeklasser. Op eigen veld werd er na strafschoppen verloren van ROAC. Na de reguliere speeltijd was het 1-2, dezelfde uitslag als een week eerder. SVV moest het afleggen tegen OHVV (1-3), terwijl DEH Musschen over twee wedstrijden te sterk was voor DONK. Zondag wonnen de Rotterdammers niet (2-2), maar een week eerder werd het al 2-0.