nieuws

40 koppels trouwen op Dordrecht Pride

ROTTERDAM - De organisatie van Dordrecht Pride kijkt zeer tevreden terug op de eerste editie van het evenement. Volgens de organisatie zijn er zeker enkele duizenden bezoekers afgekomen op het festival dat zich inzet voor homoacceptatie.
Een van de meest opvallende activiteiten tijdens het zesdaagse festival is de mogelijkheid om voor één dag te trouwen. Het huwelijk verloopt automatisch na een etmaal. 40 koppels maakte gebruik van deze mogelijkheid. Ze hoefden zich nergens druk om te maken: bruidskleding, gebakjes en een fotograaf waren aanwezig. Ook een trouwambtenaar stond klaar om het huwelijk te voltrekken.
Naast het 24-uurs huwelijk noemt de organisatie de PinkClinic in Bibelot en het optreden van de Vengaboys op vrijdag als hoogtepunt. “Bij dat optreden waren toch wel zo’n 2000 bezoekers. De hele kade stond vol,” zegt Lennart Lenskens namens de organisatie.
Bezoekersaantal
De organisatie schat in dat het evenement zeker enkele duizenden bezoekers heeft getrokken, maar een precieze inschatting maken is lastig. De activiteiten zijn verspreid door de stad en ook veel voorbijgangers zijn bij activiteiten als de travestietwedstrijd en een poppentheatervoorstelling blijven hangen.
Dordrecht Pride wil de acceptatie van homoseksualiteit in Dordrecht en de omliggende regio verbeteren. Daarom zet het festival in op een zo breed mogelijke doelgroep. Lenskens: “En dat lijkt gelukt: er waren kinderen, ouderen, mannen, vrouwen, homo’s en hetero’s. Het was feest voor iedereen.”
De organisatie hoopt volgend jaar opnieuw Dordrecht Pride te organiseren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl