nieuws

NU Discussie: ALLE ouders verplicht een opvoedcursus

Archieffoto ouder en kind
Archieffoto ouder en kind
ROTTERDAM - Het aantal gevallen van kindermishandeling is in Nederland helaas nog steeds te hoog. Eigenlijk kan het natuurlijk niet laag genoeg zijn. Zouden ouders niet verplicht aan een opvoedcursus moeten?

Neem nu een recent geval, van een moeder die haar kind alleen had achtergelaten in een huis met een wietplantage, in Rotterdam. Het jongetje kon gelukkig worden gered.
Of die vader uit Hardinxveld-Giessendam, die z'n 8-jarige dochtertje wilde 'exploiteren' aan een wildvreemde, in ruil voor geld...
Of de ouders van Cérise, uit Hellevoetsluis, die hun peuter stelselmatig mishandelden, tot de dood er op volgde.
Nu weer dat verhaal van een Nederlander in Brazilië, die met zijn vrouw verdacht wordt van het doden van zijn 3-jarige zoontje.
Kinderen die het overleven, gaan daar later gegarandeerd nog méér last van krijgen. Een leger van hulpverleners, psychologen of psychiaters en Jeugdzorg staat klaar om deze kinderen (en later volwassenen) van de rekening op te vangen.
En wat te denken van bijvoorbeeld een vrouw, bij wie al meerdere kinderen door Jeugdzorg uit huis zijn gehaald: Ze zegt: ik maak gewoon een NIEUW kind...
"Een ieder heeft recht om kinderen te krijgen". Maar is dat wel zo vanzelfsprekend? Of zouden ouders, die stelselmatig de fout ingaan, zich verplicht moeten laten steriliseren?
Of: iets minder radikaal:

Iedere aanstaande ouder zou een verplichte cursus Opvoeden moeten volgen.

Dat is tevens de stelling van deze Rijnmond Nu: Nieuws & Discussie.

Praat mee: Bel 010 - 436 44 36, of CHAT mee hieronder.

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl