nieuws

Oliver Polkamp: ‘Megablij met selectie’

ROTTERDAM - Het hockeyseizoen van Oliver Polkamp is nog niet ten einde. De speler van Hockeyclub Rotterdam is geselecteerd voor het Nederlands herenteam. Eind deze week debuteert hij al in Oranje tijdens de Hockey World League in Rotterdam.
‘Het was ongelooflijk spannend wie de selectie zou halen. Ik ben megablij dat ik erbij zit’ reageert Polkamp. “Drie maanden geleden werd ik plotseling bij de Nederlandse selectie geroepen, de afgelopen twee maanden heb ik dus al meegetraind.’ De laatste weken concentreerde de verdediger zich voornamelijk op de strijd om de landstitel met zijn clubteam HCR. Polkamp: 'Deze week heb ik alleen nog maar met Oranje getraind en uiteindelijk werd gisteren de selectie gemaakt.'
Laatbloeier
Polkamp is met zijn 26 jaar niet de jongste debutant in Oranje. ‘De meeste spelers maken eerder al kennis met het Nederlands elftal - rond hun twintigste of eenentwintigste. Ik ben dus blijkbaar een laatbloeier,’ grapt hij.
De Hockey World League wordt van 13 tot en met 23 juni gespeeld in Rotterdam. De heren bijten op donderdag het spits af tegen Nieuw-Zeeland. HCR is met vijf spelers (Oliver Polkamp, Pirmin Blaak, Seve van Ass, Hidde Turkstra en Jeroen Hertzberger) hofleverancier van Oranje.