nieuws

Patrick S: "Ik ben een monster"

ROTTERDAM - Moordverdachte Patrick S. heeft tegen meerdere mensen in zijn omgeving aangegeven dat hij zich een psychopaat voelde en een slecht mens. Tegen familie zei hij: "Jullie moeten mij slaan, want ik ben een monster."

Patrick S.(35) wordt onder meer verdacht van de moord op Nanda Kerklaan en Farida Zargar, beide in 2010 in Spijkenisse gepleegd. Deskundigen hebben getracht te achterhalen of de man een stoornis heeft.
De psychiater en psycholoog kunnen geen advies geven voor TBS, omdat Patrick S. te weinig heeft meegewerkt aan het onderzoek. Wel kregen zij een beeld van een sterk verwaarloosde jeugd, waarin Patrick werd gepest en zich buitengesloten voelde.

'Ketting van botjes'

Ook had hij tegen anderen verteld een seriemoordenaar te willen zijn en "een ketting van botjes te willen maken." Net als de deskundigen vindt de Rotterdamse rechter het lastig de opmerkingen op waarde te schatten. "Misschien is het fantasie en grootspraak. Maar zolang u niet praat, blijft dat onduidelijk."
Ook op de tweede dag van het proces zweeg Patrick. Dit keer ging het voornamelijk over de dood van Nanda Kerklaan, in januari 2010 bij de Malledijk in Spijkenisse. Lange tijd heeft de recherche geen bewijs kunnen vinden voor een misdrijf. Het was mogelijk een verkeersongeluk geweest met haar fiets.

Afgeluisterd gesprek

Pas in 2012, toen Patrick vastzat voor enkele berovingen, kwam er bewijs voor een misdrijf. In een afgeluisterd gesprek met zijn zus sprak hij over een "perfect crime", gepleegd voor de moord op Farida. Volgens de recherche kan dat alleen op de zaak Nanda Kerklaan duiden.
De zus van Patrick heeft later bij de politie bevestigd dat haar broer het over Nanda Kerklaan had. Eerder al had de zus aangegeven dat hij tegenover haar de moord op Farida Zargar had bekend. De zus speelt daarmee een cruciale rol in het bewijs tegen Patrick S.

Broer van Nanda

De broer van Nanda Kerklaan las maandag een slachtofferverklaring voor, waarin hij rechtstreeks het woord richtte tot Patrick. "Je hebt gezegd dat je geen oude mensen hebt beroofd. Maar je hebt mijn ouders beroofd van een zorgeloze oude dag."
Patrick S. wordt behalve van twee moorden en een poging moord ook verdacht van enkele straatroven in Spijkenisse. Daarnaast is op zijn computers en zijn mobiele telefoon kinderporno gevonden.
Dinsdag zet justitie al het bewijs tegen Patrick S. op een rijtje en komt zij met de strafeis. De zaak tegen medeverdachte Timothy S. begint donderdag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl