nieuws

Dordrecht Lions versterkt zich opnieuw

Erik_Vos
Erik_Vos
ROTTERDAM - IJshockeyvereniging Dordrecht Lions heeft de Canadese winger Erik Vos (foto) aangetrokken. De club is druk in de weer om zich te versterken in het streven om een eredivisiewaardig team samen te stellen, nadat vorig seizoen het kampioenschap van de eerste divisie werd behaald en promotie naar het hoogste niveau veilig werd gesteld.

De 24-jarige Vos speelde vorig jaar in de Amerikaanse universiteitscompetitie voor Holy Cross. Hij was daar teamgenoot van Evan Zych, die een week eerder al door Dordrecht werd gecontracteerd. Als vleugelaanvaller was Vos in 141 wedstrijden op Division I-niveau actief, waarin hij 32 goals scoorde en 39 keer een assist gaf. Daarvoor speelde hij in de British Columbia Hockey League, het tweede jeugdniveau in Canada.
Vos is geboren Canadees, maar beschikt wel over een Nederlands paspoort. Zijn grootouders emigreerden in 1959 vanuit De Lier naar Canada, reden voor Vos om met rugnummer 59 te spelen. Tot het moment dat hij gekwalificeerd is om voor Oranje uit te komen geldt Vos echter als import. Dat betekent dat Dordrecht Lions, na het aantrekken van Don Nichols, Dan Koudijs en de genoemde Evan Zych, voorlopig nog ruimte heeft voor één buitenlandse versterking.
De Nederlanders Joy Turpijn en John Versteeg werden al van Amsterdam overgenomen, goalie Fabian Schotel keert terug na een verblijf bij HYS in Den Haag, de club waar Schotel weliswaar landskampioen werd maar weinig speelde. Naast Schotel zijn Kisito Zonneveld en Kevin Riedijk beschikbaar als keeper en zal ook de 17-jarige goalie Tom Barendregt veelvuldig meedraaien met het eerste team van Dordrecht Lions.