nieuws

Braakhekke en Dresselhuys samen in kinderfilm

ROTTERDAM - Leerlingen van basisschool De Kleine Kapitein in Berkel en Rodenrijs hebben maandag een topdag gehad. De hele school liep uit om mee te spelen in een speelfilm voor kinderen, genaamd ‘Het geheim van de Messenkoning’.

Vier leerlingen spelen de hoofdrol. Ze worden bijgestaan door Joop Braakhekke, Cisca Dresselhuys en Jeroen Overbeek die belangenloos meewerken. Een leerling: "Het is echt leuk en je beseft helemaal niet dat je met mensen speelt die op tv komen."

'Iedereen heeft wel iets naars'

Tijdens deze draaidag graven de kinderen een schat op die hun school moet redden. Want wat is het verhaal; een gefrustreerde kok, in de persoon van Joop Braakhekke, baalt ervan dat hij nooit op een goede school heeft gezeten. En nu zint hij op wraak. Niet echt een lief karakter dus, Braakhekke: "Ach, ieder mens heeft wel iets naars in zich, dus je moet even die nare emotie naar boven halen."

'Bij deze rol hoort een rokje'

Naast Braakhekke heeft de school ook Cisca Dresselhuys weten te strikken. Zij speelt de pittige zus van de gefrustreerde kok. Die rol vroeg wel enige opoffering, vertelt de bekende feministe: "Ik heb in geen 30 jaar een rok aangehad. Ik vind het namelijk een verworvenheid van de emancipatie dat vrouwen broeken dragen, maar bij deze personage hoort een rokje."
De première van de speelfilm ‘Het geheim van de Messenkoning’ is op woensdag 17 juli in het gemeentehuis van Lansingerland.