nieuws

World Ports Classic finisht in Antwerpen

ROTTERDAM - Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus staat de tweede editie van de World Port Classics op het programma. De wielerkoers wordt verreden in twee etappes: van Rotterdam naar Antwerpen en retour. Tijdens de eerste editie werd er nog afgesloten in de Nederlandse havenstad, maar dat zal dit jaar anders zijn.
'Antwerpen is dit jaar sporthoofdstad van Europa, zoals Rotterdam dat een aantal jaren geleden is geweest. Er is daarom een verzoek gekomen van de burgermeester van Antwerpen voor het omkeren van de race. Beide burgermeesters zijn het daar over eens geworden. We zijn er nu over aan het nadenken om het elk jaar om te keren. Dan staat de ene stad elk jaar net iets meer in de belangstelling dan de andere stad,' zegt Peter Schuiten van de organisatie.
Naast het veranderen van de locatie van de finish, zijn er in het verdere parcours eveneens wijzigingen aangebracht. 'In Zeeland is er een kleine wijziging. We gingen eerst meer door Vlissingen, maar dat slaan we nu over. Daardoor maken we ook wat meer kilometers door België. De kwaliteit van de teams blijft hetzelfde. Vorig jaar hebben we onszelf met Theo Bos als etappewinnaar en Tom Boonen als algeheel winnaar neergezet als de koers van de wind.'
Wat betreft het deelnemersveld is Schuiten hoopvol gestemd, hoewel er nog lang niet gezegd kan worden wie zich zullen mengen in de strijd om de World Ports Classic. 'We zien dat dit een koers is voor sprinters, waar veel strijd geleverd wordt. Zij kunnen zich hier heel goed manifesteren. Daarom verwachten wij dat er grote jongens aan de start zullen komen. Tom Boonen was vorig jaar erg enthousiast. Hij had jarenlang niet zo'n waaierkoers meegemaakt.'
'Het is niet moeilijk geweest om een tweede editie neer te zetten. We wilden bij het starten van dit project zorgen een basis te hebben om dit vier á vijf jaar te kunnen organiseren. Niet dat we elk jaar achter het geld aan moeten rennen. Er is heel veel gebeurd in het wielrennen en. Dan heb je het natuurlijk over doping. Dat maakt het extra spannend. Wij hebben er niet veel last van gehad. Alleen na dit jaar valt Rabobank weg als sponsor,' aldus Schuiten tegenover RTV Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl