nieuws

Oranje onder 19 in extremis naar EK

Kongolo
Kongolo
ROTTERDAM - Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft zich met de hakken over de sloot gekwalificeerd voor de eindronde van het EK in Litouwen. De talenten van bondscoach Wim van Zwam waren maandag met 1-0 te sterk voor Duitsland. Het enige doelpunt werd in blessuretijd gemaakt door AZ-speler Thom Haye.
Oranje begon met de Feyenoord-spelers Boy de Jong, Terence Kongolo (foto), Sven van Beek en Anass Achahbar in de basis. Laatst genoemde aanvaller werd na de thee vervangen door Mimoun Mahi, die het afgelopen seizoen doorbrak bij Sparta. Ook de talenten Karim Rekik (Manchester City), Nathan Aké (Chelsea) en Kyle Ebecilio (FC Twente) - die allen een verleden hebben in de jeugdopleiding van Feyenoord op Varkenoord - kwamen in actie.
Door de zege in de Noorse plaats Notodden eindigt Nederland als eerste in de poule met zes punten. Het laat daarmee Noorwegen achter zich, dat wel overtuigend afrekende met Cyprus: 3-0. Oranje leed afgelopen vrijdag nog een beschamende 1-0 nederlaag tegen de Cypriotische leeftijdsgenoten.