nieuws

Einde dreigt voor Hockeyclub Feijenoord

ROTTERDAM - De toekomst van Hockeyclub Feijenoord is onzeker. De vereniging oefent op dit moment op de velden van Leonidas, maar om mee te mogen blijven doen in de competitie moet er een eigen veld komen. De vereniging is hard bezig met het zoeken naar geld voor deze accommodatie.
In totaal heeft de hockeyclub op Rotterdam-Zuid een half miljoen euro nodig. De kosten van het speelveld zijn ruim 300.000 euro, het overige geld is nodig voor een clubgebouw. De vereniging heeft op dit moment nog maar 150.000 euro bij elkaar gesprokkeld.
De in 2010 opgerichte vereniging moet voor de start van het nieuwe seizoen in september een eigen speellocatie hebben. “Het gaat in eerste instantie voornamelijk om een speelveld,” zegt Club Manager Paul Veldhuijzen. “De bouw van een clubhuis is fase 2.”
Een eigen speelveld is een eis die de Hockeybond aan iedere vereniging stelt. Voor de eerste twee jaar was HC Feijenoord vrijegsteld van deze vereiste.
Naast de eis van de hockeybond om een eigen speelveld te hebben, is de vereniging in de afgelopen twee jaar uit zijn jasje gegroeid. Met ongeveer 100 leden is het onderkomen bij Hockey Club Leonidas niet handig. Ook is de afstand tot de speelvelden voor veel kinderen een belemmering.

Laan op Zuid
De gemeente Rotterdam heeft een kavel langs de Laan op Zuid beschikbaar gesteld voor de aanleg van een hockeyveld. Op dit moment is er geen geld vrijmaakt voor de toekomst van de hockeyclub.
Om geld op te halen voor de bouw van het speelveld gaan jeugdleden de komende weken klusjes doen in hun woonwijk. Ook wordt er door de club gezocht naar sponsoren.

Bouwen

De vereniging wil het benodigde geld voor het hockeyveld voor 1 juli hebben. “Dan is er voor de aannemer nog tijd om de aanleg van het veld in te plannen en te realiseren voor de start van het nieuwe seizoen,” stelt Veldhuijzen.