nieuws

LIVEBLOG BEËINDIGD: Justitie maakt strafeis tegen Patrick S. bekend

Vrouwe_justitia
Vrouwe_justitia
ROTTERDAM - Patrick S. uit Spijkenisse hoort dinsdag welke straf justitie tegen hem eist. Hij staat terecht voor een reeks misdrijven, waaronder de moord op Farida Zargar en Nanda Kerklaan. Beide vrouwen kwamen om het leven in Spijkenisse.
Tijdens het proces heeft de verdachte amper iets willen zeggen. HIj beroept zich op zijn zwijgrecht. Zijn zus heeft voor de bewijsvoering cruciale verklaringen afgelegd. Volgens haar heeft Patrick beide moorden in gesprekken met haar toegegeven.

Mallebos

Farida Zargar verdween in augustus 2010 spoorloos. Ruim een jaar later werd haar lichaam gevonden in het Mallebos. Er was een voet vanaf gezaagd. Het lichaamsdeel werd gevonden onder een schuur in de Spijkenisser Venusstraat, waar Patrick S. woonde. In het huis werden ook persoonlijke bezittingen van Farida Zargar aangetroffen.
In politieverhoren heeft Patrick S. verklaard dat hij Farida niet vermoord heeft. Hij zou alleen haar lichaam hebben gevonden. Tijdens het proces gaf hij geen antwoord op de vraag van de rechter waarom hij niet naar 112 had gebeld toen hij het stoffelijk overschot aantrof en waarom hij de dode vrouw begraven had.

Verkeersongeluk

Nanda Kerklaan werd in januari 2010 zwaar gewond gevonden in een sloot langs de Malledijk. Ze overleed enkele dagen later. Aanvankelijk werd rekening gehouden met een verkeersongeluk. Pas later werd de dood van de verstandelijk beperkte vrouw in verband gebracht met Patrick S. en zijn handlanger Timothy S.
Timothy staat later deze week terecht. Samen met Patrick wordt hij ook verdacht van poging tot moord op een Poolse man en een aantal gewelddadige berovingen.
Voor RTV Rijnmond volgt Paul Verspeek het proces. Hij twittert vanuit de rechtbank. Zijn tweets zijn helaas niet te zien op de Rijnmond-App.