nieuws

Enorme rijnaak omgebouwd tot drijvend operatheater

ROTTERDAM - Vrijwilligers uit negen verschillende landen zijn in de Waalhaven bezig om een grote rijnaak om te toveren tot een operatheater. Op het schip worden later opera's opgevoerd om 200ste geboortedag van componist Richard Wagner te vieren.
In de 135 lange rijnaak worden onder meer een podium, een tribune en een foyer gebouwd. Het schip, dat normaal droge bulk vervoert, is van Cor Klein uit Hendrik-Ido-Ambacht. Waarom ze zijn Orianavoor de voorstellingen hebben uitgekozen? "Ik heb een van de grootste binnenvaartschepen van Europa waarvan je het ruim kunt afdekken", zegt Klein. "Ze zochten veel ruimte en een afdak."

Vrijwilligers

Op de Orianazijn jongeren uit Mexico, Finland, Duitsland, Spanje, Turkije, Zuid-Korea, Frankrijk, Oekraïne en Nederland aan het werk. Ze doen dat voor SIW Internationale Vrijwilligersprojecten, die al 60 jaar inzet voor interculturele uitwisseling.
De Rijnaak legt in juni en juli aan in zes Nederlandse en Duitse riviersteden, van Rotterdam tot Koblenz. De Wagner-concerten in Rotterdam zijn van 20 tot 23 juli. Lokatie: Rijnhaven.
Foto's: Leon Mastik