nieuws

'Bernisse te snel in zaak Roemeense chauffeurs'

Roemenen_Zuidland
Roemenen_Zuidland
ROTTERDAM - De Roemeense chauffeurs, die in de weekeinde overnachten in een loods in Zuidland, hoeven vooralsnog niet weg. De gemeente Bernisse heeft in de juridische procedure te snel gehandeld. Daarom moet Bernisse een nieuw besluit nemen. Dat heeft de rechter in Rotterdam geoordeeld.

Roemeense chauffeurs, die doordeweeks op en neer reizen naar de Rotterdamse haven, verblijven in de weekeinden in een hal aan de Langeweg, die eigendom is van een Zuidlandse ondernemer. Volgens omwonenden zorgen de mannen voor overlast.
De buurtbewoners beklaagden zich bij de gemeente Bernisse. Deze wilde vervolgens dat de eigenaar van de loods maatregelen nam. Bernisse gaf hem daarvoor twee weken de tijd, maar nam in de tussentijd al een volgend besluit. De eigenaar moest het overnachten verbieden. Deed hij dat niet, dan legde de gemeente hem een dwangsom van 100.000 euro op.
De eigenaar van de loods stapte vervolgens naar de rechter. Deze stelt in zijn vonnis aanvullend dat het slapen in de loods niet is toegestaan. Maar de rechter voegde er aan toe dat de gemeente Bernisse goed moet uitzoeken wie daarvoor verantwoordelijk is: de eigenaar of de chauffeurs.
Bernisse bezint zich op de volgende stap. De eigenaar van de loods wacht deze af. Na een besluit van Bernisse hebben de eigenaar van de loods en - eventueel - de Roemeense chauffeurs nog zes weken om in bezwaar te gaan.