nieuws

Grote brand bij Maxum Megastore in Brielle

ROTTERDAM - De brandweer is waarschijnlijk nog de hele nacht bezig met het nablussen van de smeulende resten van meubelzaak Maxum Megastore in Brielle. Het advies om ramen en deuren gesloten te houden is inmiddels ingetrokken, want er is nog maar minimale rookontwikkeling.
Het vuur in de woonwinkel annex magazijn op industrieterrein 't Woud ontstond rond dinsdag 13:30 uur. Iedereen heeft veilig de winkel kunnen verlaten; er zijn geen berichten over slachtoffers. Wel was er een forse rookontwikkeling, die richting woonwijk Zuurland trok. Pas tegen de avond draaide de wind, zodat de rook over de weilanden trok.
De brandweer heeft de stalen constructie van het pand uit elkaar gehaald, zodat de resten kunnen nasmeulen. Pas om tien uur 's avonds kon de brandweer het sein 'brand meester' melden.
Brandweerkorpsen uit de gehele regio verlenen bijstand bij het blussen van de brand. Zelfs tot in Lansingerland werden brandweermensen opgeroepen om collega's af te lossen.
Vanwege de rook zijn omliggende bedrijfspanden ontruimd. De brandweer heeft besloten om de Maxum Megastore gecontroleerd uit te laten branden.