nieuws

Eigenaar Fauna World gearresteerd voor dode dieren

Dode_dingo
Dode_dingo
ROTTERDAM - De 30-jarige eigenaar van Fauna World in Rotterdam is door de politie aangehouden en vast gezet. Vorige week werden in zijn zaak 140 dode dieren gevonden. Een onbekend aantal was door honger en dorst gestorven.
De man wordt verdacht van het onthouden van zorg aan dieren, valsheid in geschrifte en het uiten van bedreigingen. Hij zei vorige week op Radio Rijnmond dat de meeste dieren tijdens het transport "kapot waren gegaan" en dus al dood waren voordat ze op de Uitweg in Rotterdam aankwamen.
De man heeft alleen toegegeven dat vijf dingo's door gebrek aan verzorging dood zijn gegaan. Hij was bang voor de beesten en durfde ze niet te eten te geven, zei hij.

Beschermde dieren

Naast dingo's werden in Fauna World egels, slangen, hagedissen, spinnen, verschillende soorten knaagdieren en een paar katachtigen gevonden. Volgens de politie waren de dieren al een paar weken dood. Mogelijk zaten er ook beschermde diersoorten tussen de kadavers.
De eigenaar van Fauna World werd eerder tot een werkstraf veroordeeld voor de handel in onder meer leeuwen en gorilla's.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl