nieuws

Ibn Ghaldoun: 15 examens uit kluis gehaald

ROTTERDAM - Op de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun zijn in totaal 15 eindexamens gestolen. Het gaat om negen havo-, vijf vwo- en een vmbo-eindexamens.
De leerlingen van het Ibn Ghaldoun die een gestolen examen hebben gemaakt, moeten dit examen overdoen. De Onderwijsinspectie maakt woensdag bekend of dit ook geldt voor eindexamenkandidaten in het hele land.
Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft dit dinsdagmiddag gezegd tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.
Op het vmbo gaat het om het examen economie. Op de havo om de vakken aardrijkskunde, Arabisch, Frans, geschiedenis, Engels, maatschappijwetenschappen, wiskunde, Nederlands en natuurkunde. Op het vwo gaat het om management en organisatie, biologie en scheikunde en wiskunde-a. Eerder werd al examen Frans voor vwo op internet gezet.
In totaal zijn vier mensen aangehouden als verdachte voor de examenfraude bij de Ibn Ghaldoun.
De afname van de examens van de leerlingen van de Ibn Ghaldoun vind plaats in het tweede tijdvak, vanaf 18 juni. De leerlingen houden recht op de mogelijkheid tot herexamen in het derde tijdvak, vanaf 12 augustus. Het College van Examens zal de examens verzorgen.
De inspectie start verder een onderzoek naar het bestuurlijk handelen van de Ibn Ghaldoun. De instelling staat al onder aangepast financieel toezicht. Verder zijn de afdeling vmbo-t en vmbo-b zwak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl