nieuws

Vlaardingse ambtenaar genomineerd voor Country Prijs

ROTTERDAM - In het dagelijks leven is hij een Vlaardingse ambtenaar, in zijn vrije tijd country zanger Hill West. Een Amerikaans radiostation heeft hem voorgedragen voor de County Music Award. Tot zijn eigen verrassing.
Hill West draait al 25 jaar mee in het country-circuit van Vlaardingen en omstreken. De nominatie komt als een complete verrassing. Want zijn nummer Your Cheating Heart is van het internet geplukt, als kanshebber betiteld en via een mail is de zanger vervolgens op de hoogte gesteld. "Ik ben helemaal overdonderd, het voelt als een cowboy op klompen tussen grote Amerikaanse artiesten."
De bijna 50-jarige Vlaardinger combineert zijn muzikantenbestaan met een baan bij de gemeente Vlaardingen. 's Avonds frivool optreden van huiskamer tot festival, en overdag aandacht voor serieuze zaken. "Soms zet ik stiekem mijn klep open op het toilet van het gemeentehuis."
De Country Award-wedstrijd wordt georganiseerd door een Amerikaans radiostation dat in 89 landen wordt beluisterd. Zijn nominatie betekent dus ook internationale bekekendheid. Mocht Hill West de Award daadwerkelijk winnen, hij blijft met beide benen op de grond staan. Hij gaat zijn huidige leven niet opzij zetten voor een professioneel muzikantenbestaan. "Nee, nee ik blijf gewoon hobbieën en als ze bellen voor een optreden in Amerika, dan zeg ik dat ik in de zomer kan."
Hill West heeft nog wel een jongensdroom: "ooit een keer op het podium van Nashville staan, de home town van alle grote county artiesten."
Stemmen op de Vlaardingse country-zanger Hill West kan via de site van het Amerikaanse radiostation Clays Country Radio.