nieuws

Handbalster Bovenberg weg uit Frankrijk

ROTTERDAM - Roxanne Bovenberg moet opnieuw uitkijken naar een nieuwe werkgever. De handbalster uit Vlaardingen verlaat de Franse topclub Fleury Loiret, waar zij de afgelopen vier maanden actief was. Eerder dit jaar moest de 23-jarige Bovenberg eveneens noodgedwongen vertrekken bij het financieel noodlijdende Slagelse FH uit Denemarken.
'In Frankrijk bestaat helaas de regel dat ploegen een maximaal aantal buitenlanders mogen hebben. Vanwege blessures ben ik daar halverwege het seizoen gekomen, maar er komen nu weer meiden terug van verschillende nationaliteiten. Daarom moet ik weer gaan. Ze wilden me graag behouden, maar konden mij geen nieuw contract aanbieden. Leuk is anders; ik had het daar goed naar mijn zin,' zegt Bovenberg tegenover RTV Rijnmond.
Het gebrek aan vastigheid loopt momenteel als een rode draad door de carrière van Bovenberg. 'Het is helaas niet gegaan zoals ik voor ogen had. Je moet overal weer wennen en nieuwe mensen leren kennen, maar ik ben in die zin geen moeilijk persoon. Ik vind alles wel leuk. Het is het gekke leventje van een handbalster. Natuurlijk had ik het liever anders gezien, maar ik ben er niet slechter van geworden. Ik vind het ook weer mooi wat ik heb meegemaakt.'
Over haar toekomst kan de international van het Nederlands team weinig kwijt. 'Er spelen wel dingen in het buitenland, maar op dit moment kan ik er niks over zeggen omdat er nog niets honderd procent zeker is. Het is wel zeker dat ik in het buitenland blijf, want een terugkeer naar Nederland is op dit moment geen optie. Dat komt later misschien aan de orde,' aldus Bovenberg, die in haar loopbaan eerder speelde voor Quintus, HandbalAcademie en TSV Bayer 04 Leverkusen.