nieuws

De Jonge noemt sluiting Ibn Ghaldoun 'onvermijdelijk'

ROTTERDAM - De Rotterdamse onderwijswethouder Hugo de Jonge hoopt dat de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun de eer aan zichzelf houdt en de deuren sluit. Leerlingen van de school lopen anders het risico te eindigen met een 'besmet' diploma, zei De Jonge woensdag tegen RTV Rijnmond.
De Jonge noemt de sluiting van de school een 'onvermijdelijke consequentie' van de grootschalige fraude die er aan het licht is gekomen. ''Ouders zullen hun kind van school halen. Ze zullen niet meer voor deze school kiezen,'' oordeelt de wethouder.
De Jonge deelde zijn zorgen dinsdag tijdens een ''indringend gesprek'' met de directie. Het is volgens de wethouder in het belang van de kinderen en de ouders dat de school de deuren sluit.
LR en VVD: direct dicht
Ook in de Rotterdamse gemeenteraad wordt de roep steeds luider om sluiting van Ibn Ghaldoun. Leefbaar Rotterdam en de VVD willen dat de school per direct dichtgaat.

De Partij van de Arbeid vindt dat de school een bewindvoerder moet krijgen. Die moet zorgen voor een goed verloop van het herexamen. De woordvoerder sluit niet uit dat daarna conclusies volgen die wellicht tot het einde van de school leiden.

Opspraak

De school is in opspraak gekomen door de diefstal van zeker 15 examens uit de school. De uitslagen van de examens op de school zijn geschrapt en moeten volgende week overgemaakt worden.
Woensdagmiddag neemt de inspectie voor het onderwijs een beslissing over alle andere examenuitslagen.