nieuws

Scheurende jongeren zijn gevaar op Noordereiland

ROTTERDAM - Jongeren die als wegpiraten over het Noordereiland scheuren zorgen voor een gevaarlijke verkeerssituatie. Bewoners langs de Maaskade en Prins Hendrikkade hebben hierover geklaagd.
Volgens bewoners komen automobilisten met meer dan 100 km/u voorbij scheuren in de bebouwde kom. Er zouden zelfs snelheden van 130 km/u uur worden gehaald. GroenLinks Rotterdam spreekt over ‘straatraces’ en heeft al 150 handtekeningen opgehaald voor maatregelen tegen de snelheidsduivels.
Volgens de politie en Leefbaar Rotterdam gaat het niet om straatraces, omdat er niet tegen elkaar gereden wordt. Wel gaat het om jongeren die stoer doen met hun auto.

Kalf verdronken
“Het is wachten tot er een dode valt,” zegt bewoner Jack van Messel. Hij zegt dat er dagelijks zo'n dertig tot veertig snelheidsduivels voorbij komen, voornamelijk na tien uur 's avonds. Volgens de bewoner is niet de vraag of, maar wanneer dit gaat gebeuren. “Daarom moet er snel worden ingegrepen. En dit keer vóór het kalf verdronken is.”

Leefbaar Rotterdam heeft flyers uitgedeeld op het Noordereiland. Hierin wordt opgeroepen om klachten over de onveilige verkeerssituatie te melden bij de partij. Donderdag wordt er in de actualiteitenraad gesproken over de hard rijdende jongeren.