nieuws

Leraar Ibn Ghaldoun op non-actief

ROTTERDAM - Een natuurkundeleraar op de Ibn Ghaldounschool is met verlof gestuurd, omdat zijn zoon een van de verdachten is van de examenroof op de Rotterdamse school. Dat maakte de Ibn Ghaldounschool woensdag bekend.
De leraar zou de vader zijn van de 18-jarige verdachte Anass B. De schoolleiding sprak woensdagochtend met de docent, die ook de voormalige directeur is van de school. Het is nog onduidelijk of hij kan aanblijven, maar volgens bestuursvoorzitter Ayhan Tonca is de docent niet verantwoordelijk voor de daden van zijn zoon. De leraar is volgens Tonca vooral in zijn eigen belang naar huis gestuurd.
De zoon van de docent zou met twee anderen de eindexamens hebben gestolen uit de kluis van de school. Ze zouden de opgaven hebben gefotografeerd en doorverkocht aan andere scholieren.
De leerlingen van de school zijn het slachtoffer van de examendiefstal. Ouders en scholieren verzamelden zich dinsdagavond in de aula van de scholengemeenschap voor een informatiebijeenkomst. Daar kregen onthutste leerlingen te horen dat bepaalde examens overgedaan moeten worden. ''Dat vonden ze echt niet leuk,'' vertelde een scholiere naderhand.