nieuws

Westvoorne wil af van bewoners recreatiewoningen

ROTTERDAM - Bewoners van recreatiewoningen aan de Maasweg in Oostvoorne zijn woedend op de gemeente. Westvoorne dreigt met een forse dwangsom als de bewoners niet binnen een maand vertrekken.
Gezinnen wonen soms al jaren in de woningen. Verantwoordelijk wethouder Hans van Lith wil nu dat de gezellige chalets weer door vakantiegangers in gebruik worden genomen. De permanente bewoning is volgens de gemeente illegaal. Bewoners van de panden kregen tot hun schrik opeens een brief met de opdracht te vertrekken.
De bewoners zijn vooral boos om de ''vreemde manier van communiceren'' van de gemeente. Vooral het feit dat bewoners maar een maand de tijd krijgen om hun koffers te pakken, leidt volgens buurtbewoner Henk Stoppelenburg tot wrevel. ''Je kan niet na 35 jaar op die manier met mensen omgaan,'' klaagt hij.
Stoppelenburg ziet wel iets in een ''persoonsgebonden vergunning''. Bewoners kunnen dan in de recreatiepanden blijven wonen tot ze overlijden. De volgende koper van de woning krijgt dan geen woonvergunning meer. ''Dat is een mogelijkheid, maar zo zijn er meer mogelijkheden. Je moet niet alleen in problemen denken, maar ook in oplossingen.''
De gemeente laat weten de mensen niet "zomaar op straat te zullen zetten". Verantwoordelijk wethouder Van Lith heeft inmiddels met alle bewoners persoonlijke gesprekken gepland om "gezamelijk tot een oplossing te komen".