nieuws

Uitbaters lunchcafé vrezen hoog winkelcentrum

ROTTERDAM - Het winkelcentrum Forum Rotterdam moet dertig meter lager worden dan gepland. Dat willen lokale horecaondernemers Roel en Corine Wiedouw, die vrezen dat het zeventig meter lange gebouw straks het zonlicht tegenhoudt.
''Zodra het zonnetje zich laat zien, ploffen klanten hier als zoete broodjes neer. Maar als het zonnetje weggaat, verdwijnen ze als sneeuw voor de zon,'' klaagt mede-eigenaresse Corine Wiedouw van lunchtent Raoul.
Het lunchtentje staat al tientallen jaren naast de Bijenkorf en moet het juist hebben van klanten die graag in de zon willen zitten. Eigenaar Roel Wiedouw schat dat de komst van het forum hem ''per seizoen, per jaar zo'n twee ton kost''.
Volgens de ondernemers staat hun tentje op een 'sunspot'. ''Dat wil zeggen dat op die plek geen verslechtering mag optreden van de bezonning ten behoeve van nieuwe gebouwen,'' vertelt Corine Wiedouw.
De ondernemers doen woensdag hun beklag bij de Commissie Fysieke Infrastructuur en Buitenruimte van de gemeente. Ze stappen naar de rechter als ze geen gelijk krijgen.