nieuws

Deelnemende ploegen World Ports Classic bekend

WPC-Wielrennen
WPC-Wielrennen
ROTTERDAM - De organisatie van de World Ports Classic heeft de lijst met deelnemende ploegen bekend gemaakt. Drie van de achttien uitnodigingen zijn naar de Nederlandse WorldTour-ploegen Blanco Pro Cycling, Argos-Shimano en Vacansoleil-DCM gegaan.
Organisator ASO ontving meer dan achttien startverzoeken. Na een selectieprocedure verschijnen naast de drie Nederlandse teams ook Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick Step, Accent Jobs–Wanty, Crelan–Euphony, Topsport Vlaanderen–Baloise, ColorCode–Biowanze (België), Team Saxo-Tinkoff (Denemarken), Team Katusha (Rusland), Garmin Sharp (Verenigde Staten), Bretagne–Séché Environnement, Cofidis–Solutions Crédits, Team Europcar (Frankrijk), Team NetApp–Endura (Duitsland), MTN–Qhubeka (Zuid-Afrika), Champion System Pro Cycling Team (China) aan de start in Rotterdam.
Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus wordt de tweede editie van de World Port Classics verreden. De eerste editie werd afgesloten in Rotterdam met als eindwinnaar de Belg Tom Boonen. Dit jaar is Antwerpen sporthoofdstad van Europa, op verzoek van de Vlaamse burgemeester is het traject omgekeerd en zal de laatste rit in de Belgische havenstad finishen.