nieuws

Rotterdam: 90 miljoen euro voor 'sporthart'

ROTTERDAM - Het gemeentebestuur van Rotterdam investeert de komende zeven jaar zo'n 90 miljoen euro in de ontwikkeling van het Stadionpark rondom de Kuip. Zo hoopt de gemeente een Rotterdams 'sporthart' te creëren, zei sportwethouder Antoinette Laan woensdag.
De plannen zijn volgens Laan goed nieuws voor de lokale economie. De investeringen moeten leiden tot meer banen, stageplaatsen en maatschappelijke projecten. Ook moet het plan wonderen doen voor het imago van de stad: Laan hoopt een internationaal vooraanstaand gebied te creëren voor breedtesport en topsport.
Ook sportliefhebbers komen in de plannen aan hun trekken. Zo komen er nieuwe, multifunctionele sportvelden voor voetbal, cricket, korfbal en hockey. Verder zijn er plannen voor een 8-baans atletiekbaan en een centrum voor indooratletiek (130 meter).
De ontwikkeling van het sporthart hangt nauw samen met de keuze voor de nieuwe Kuip. Het college wil daarvoor garant staan met 165 miljoen euro. De plannen passen volgens de wethouder ook binnen het Nationaal Programma Kwaliteitssprong Rotterdam-Zuid. Laan: ''Sporten is in de eerste plaats leuk, maar het is ook gezond en bevordert de leerprestaties.''