nieuws

ss Rotterdam over in andere handen

ss Rotterdam aan de kade op Katendrecht
ss Rotterdam aan de kade op Katendrecht
ROTTERDAM - Het ss Rotterdam heeft een nieuwe eigenaar. Westcord heeft het bedrijf overgenomen van woningcorporatie Woonbron. Met de verkoop is een bedrag van 30 miljoen euro gemoeid.
De verkoop was vorig najaar al een feit. Maar de overdracht kon niet gebeuren, omdat in eerste instantie een andere kandidaat-koper beslag op het schip liet leggen. De Westwind Holding en de VEKA Group vonden dat zij al een akkoord met Woonbron hadden, voordat deze de deal met Westcord rond maakte.
De baas bij Westwind is Christian Westers, de zoon van Harry Westers, die weer de eigenaar van Westcord is. Beiden wisten niet van elkaar dat ze het ss Rotterdam wilden kopen.
De rechter oordeelde uiteindelijk dat de verkoop met Westcord kon doorgaan.

Hotel
Ook moest het contract met hotelketen Hoscom door Woonbron worden ontbonden. Hoscom, van eigenaar Lucas Petit, was verantwoordelijk voor de hotelfunctie op het voormalige stoomschip. Omdat Westcord een hotelketen is, moest voor die situatie een oplossing worden gevonden. Woonbron heeft de overeenkomst inmiddels afgekocht.
Met de overdracht is Woonbron na tien jaar verlost van het ss Rotterdam. Het schip heeft de woningcorporatie ongeveer 230 miljoen gekost.
Streep onder verleden
Harry Westers, de nieuwe eigenaar, is blij dat er een streep onder het verleden kan worden gezet. ''Wij storten ons met het hele team met groot enthousiasme op de exploitatie van dit unieke schip, dat nu voor Rotterdam en de Rotterdammers behouden blijft.''
Aan het schip zal volgens Westers weinig veranderen. ''De bestaande reserveringen en boekingen nemen we gewoon over en ook de maatschappelijke functie blijft gehandhaafd. Het schip blijft als leerschip fungeren en ook de samenwerking met de vele vrijwilligers die rondleidingen verzorgen blijft bestaan. Wij zijn blij met de soepele overdracht.''