B-elftal Jong Oranje niet opgewassen tegen Spanje

clasieoranje
ROTTERDAM - Jong Oranje heeft woensdagavond de derde groepswedstrijd op het Europees Kampioenschap kansloos verloren van Spanje. Nederland, dat ten opzichte van de twee eerdere duels op alle plaatsen gewijzigd was, verloor met 3-0.
Zonder Feyenoorders Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi, maar met Jordy Clasie, Kelvin Leerdam en Tonny Vilhena in de basis was Jong Oranje negentig minuten lang de onderliggende partij. Al na bijna een half uur kwamen de Spanjaarden op voorsprong via Alvaro Morata. Kort daarna had Mike van der Hoorn Nederland op gelijke hoogte kunnen brengen, maar de verdediger faalde oog in oog met keeper David de Gea.
Jong Oranje had aan een gelijkspel genoeg om groepswinnaar te worden en zodoende Italië aanstaande zaterdag in de halve finale te ontlopen. Na 32 minuten spelen was die opdracht al bijna onmogelijk, toen middenvelder Isco op mooie wijze voor de 2-0 zorgde.
Na de pauze had Spanje opnieuw de betere kansen, maar was ook Jong Oranje dicht bij een treffer. Zo schoot PSV'er Memphis Depay vanaf 35 meter op de lat en raakte ook Danny Hoesen vlak voor tijd het aluminium. Het slotakkoord was uiteindelijk toch voor de Spanjaarden. Alvaro Vazquez wist doelman Marco Bizot voor de derde keer te passeren.
Door de nederlaag treft Oranje zaterdagavond Jong Italië, de winnaar van de andere groep.