nieuws

Sliedrechtse pijleend verlost van pijl

ROTTERDAM - De vrouwtjeseend die maandenlang in een Sliedrechtse vijver rondzwom met twee pijlen is verlost van de projectielen. Een dierenarts verwijderde de laatste pijl woensdagavond.
Het dier werd twee maanden geleden geraakt door twee pijlen. Een 18-jarige Sliedrechter gaf zich korte tijd later aan bij de politie. Hij bekende de eend met een kruisboog te hebben beschoten.
Keer op keer lukte het dierenliefhebbers niet om de eend te vangen. Een paar dagen geleden viel een van de pijlen plotseling uit de nek van de eend.
Woensdagmiddag lukte het wel om het dier te pakken te krijgen. Daarop is bij een dierenarts de laatste pijl operatief verwijderd. Volgens Duurzaam Fauna Advies maakt de eend het naar omstandigheden goed.

Slomer

''Ze was in uitmuntende conditie. Ze had wel last van de pijlen, maar ze bleef goed gezond en verzwakte niet'', vertelt Peter van Poelgeest van Duurzaam Fauna Advies. Hij wist de eend te vangen door het dier met een middel in haar voedsel te drogeren. ''Zo werd ze wat slomer. Dan komt er een moment dat ze te pakken is.''
Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam heeft al aangegeven interesse te hebben in de verwijderde pijl. Eerder wist het museum al de hand te leggen op de roemruchte dominomus, tweedekamer muis en de traumameeuw. Deze laatste vogel legde het loodje toen hij tegen een traumahelikopter botste.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl