nieuws

'Overlastgevers IJsselmonde steeds crimineler'

Arrestaties_IJsselmonde_foto_Jerry_Lussenburg
Arrestaties_IJsselmonde_foto_Jerry_Lussenburg
ROTTERDAM - Probleemjongeren in Rotterdam-IJsselmonde die voorheen alleen overlast veroorzaakten bewandelen steeds vaker het criminele pad. Dat blijkt uit een inventarisatie van de gemeente.
Twee keer per jaar stelt de politie een overzicht op van het aantal aanwezige jeugdgroepen. Ze worden ingedeeld in drie categorieen: hinderlijk, overlastgevend en crimineel.
Verharding
Begin april waren er in de hele stad zes hinderlijke en elf overlastgevende groepen. Eind vorig jaar waren er volgens de gemeentelijke telling geen criminele jeugdgroepen meer in Rotterdam, maar door de verharding van de groep in IJsselmonde telt de lijst er nu dus wel weer een.
De gemeente wist vijf groepen probleemjongeren aan te pakken in Pernis, Kralingen-Crooswijk en Hoogvliet. Tegelijkertijd kwamen er ook weer vijf nieuwe groepen bij in Feijenoord, Hoogvliet en Hillegersberg-Schiebroek.
Onderscheiden jeugdgroepen kan beter
De komende maanden gaat de manier om jeugdgroepen te onderscheiden overigens op de schop.
De gemeente ging tot nu toe uit van het 'subjectieve' beeld van wijkagenten bij de inventarisaties. In oktober komt er een lijst op basis van informatie uit de politiecomputersystemen.