nieuws

Rector Ibn Ghaldoun: ook in 2010 gesjoemel examens

Rector_Ibn_Ghaldoun
Rector_Ibn_Ghaldoun
ROTTERDAM - Op de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam is ook al in 2010 gesjoemeld met examens. Dat heeft rector Bart Renders woensdagavond bevestigd in het televisieprogramma Knevel en Van den Brink.
Volgens Renders ging het toen om gesjoemel met examencorrecties. De twee docenten zijn hiervoor ontslagen. Volgens hem gaat het om een op zichzelf staand incident.
Woensdagmiddag werd bekend dat alle 24 examens op de school zijn gestolen. Hiervoor zitten drie leerlingen van Ibn Ghaldoun vast en loopt er nog steeds een groot justitieel onderzoek, ook naar de leraren en de schoolleiding. Waarschijnlijk zijn de gestolen examens ook buiten de school verspreid.
Ook beweerde Renders in het tv-programma nog steeds niet te begrijpen hoe de inbraak heeft plaatsgevonden: "Kennelijk zijn de pakketten opengemaakt, gefotografeerd en weer dicht gemaakt." Hij vermoedt dat het mogelijk in de meivakantie gebeurd is: "De examens zijn geleverd op 17 april en de examens starten na de meivakantie." Hij acht het mogelijk dat de inbraak via het dak heeft plaatsgevonden.