nieuws

Koningin Kim is paradegroentje

ROTTERDAM - Ze liep slechts één keer eerder mee in de optocht van het Zomercarnaval. Toch popelt de 24-jarige carnavalskoningin Kim Geurtsen om de streetparade in Rotterdam aan te voeren. ''Dan mag ik eindelijk gaan schitteren en de parade openen.''
Dat Geurtsen het gezicht zou worden van het Rotterdamse volksfeest, had ze een jaar geleden waarschijnlijk niet kunnen vermoeden. De Nieuwegeinse is pas korte tijd lid van carnavalsgroep People's Choice uit Spijkenisse.
''Ik wilde eerder nog even wachten. Dit jaar was het zover. Ik zei: Ik ben er klaar voor. Kom maar op,'' vertelt de kersverse 'Queen'. Toch weet Geurtsen goed waar ze aan begint: ''Ik ben altijd achter de schermen bezig geweest. Ik heb het altijd bekeken vanaf de zijlijn,'' zegt ze.
Van de zijlijn is Geurtsen snel opgeschoven naar het middelpunt van de belangstelling. Ze verwacht geen problemen te hebben met het urenlange dansen voor duizenden toeschouwers. ''De energie die het publiek afgeeft, dat geeft je een ongelofelijke boost,'' lacht ze.