nieuws

Moeders beginnen eigen kinderdagcentrum

ROTTERDAM - "Dan doen we het toch zelf," zeiden Renée Ruisch en drie andere moeders met meervoudig complex gehandicapte kinderen tegen elkaar. Ze waren ontevreden over de kinderopvang; er was te weinig tijd voor de ontwikkeling van hun kind.
Dus trokken de vier uit Nieuw-Beijerland de stoute schoenen aan en begonnen vier jaar geleden met plannen, het zoeken van sponsoren en vergaderen. Het is gelukt. Ze wisten alles gesponsord te krijgen en dankzij het werk van vele vrijwilligers kon Zomerkind de deuren openen.
Het grootste verschil met een ander kinderdagverblijf is dat er één begeleider is voor twee kinderen. Zomerkind is vijf weken open en de ouders merken al verschil. Mariska Brom: "Wouter is veel relaxter als hij thuiskomt. Bovendien kan hij nu zelf drinken. Dat kon hij anders niet."
Op Zomerkind zitten alleen nog de kinderen van de vier moeders. Die worden ouder en zullen op een gegeven moment geen kinderdagverblijf meer nodig hebben. Blijft het kinderdagcentrum dan wel bestaan?
"Dit kinderdagcentrum is niet alleen opgezet voor Wouter, Noelle, Lisanne en Robin, zegt Renée Ruisch. "We willen hier ook andere kinderen mee helpen en de aanmeldingen komen al binnen. Ik denk wel dat we over tien jaar weer iets anders moeten gaan opzetten, misschien een plek waar onze kinderen kunnen wonen, maar dat is dan geen probleem, we hebben nu ervaring."