nieuws

Spannende dag op Walburg College

ROTTERDAM - Een spannende dag was het voor liefst 140 duizend scholieren in ons land. En ook op de scholen zelf was er angst, er zou toch ook niet hier....
Nee, gelukkig niet. Althans niet op het Walburg College in Zwijndrecht. RTV Rijnmond was daar donderdag welkom om achter de schermen mee te kijken. Directeur Bart-Jan Geers vreesde de dag van vandaag niet: "al weet je het achteraf pas zeker".
Geers doelt natuurlijk op de onrust, die op tal van scholen heerste over de vraag of gestolen examens wellicht ook bij hun leerlingen terecht zouden zijn gekomen. Vast staat, dat na de diefstallen op de Rotterdamse Ibn Ghaldoun, de examens te koop zijn aangeboden op internet en dat daar ook gebruik van gemaakt is.

Cum laude

"We hebben inderdaad leerlingen met hele hoge cijfers, cum laude geslaagd. Sommigen met tienen, maar het zijn ook de leerlingen, waar wij het van verwacht hadden. Gekke dingen hebben we hier niet geconstateerd", zegt de directeur van de Zwijndrechtse scholengemeenschap voor VWO, HAVO en VMBO.
Met het slagingspercentage komt het ook wel goed, schat Geers in: "Ik denk dat we hoog in de tachtig terecht komen. Cijfers en percentages zeggen overigens niet alles, het onderwijs is méér dan getalletjes. Maar ja, je wordt er helaas vaak op afgerekend, dus hier staat een tevreden mens".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl