nieuws

De steur in Chris Natuurlijk van 15 juni

steurark
steurark
ROTTERDAM - De steur, Charles den Tex over De Erfgenaam, dieren van Maasvlakte 2 en 50 jaar Lemniscaat in Chris Natuurlijk van 15 juni.Afbeelding: Jeroen Helmer Ark Natuurontwikkeling
Over de Atlantische steur gaat het dit keer in De Delta, wilder dan je denkt. De steur was uitgestorven in de Nederlandse wateren, maar maakt nu zijn comeback, daarbij een handje geholpen door de mens. Hoe gaat het met de steuren die vorig jaar zijn uitgezet in de Rijn en ook in de Nieuwe Maas bij Rotterdam? Daarover hoor je zaterdag 15 juni meer in De serie De Delta, wilder dan je denkt. De serie wordt door Chris Natuurlijk gemaakt in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling. Het gaat over wilde dieren die soms dichterbij wonen dan je denkt of die op het punt staan de regio te betreden.
WIN EEN SAFARI DOOR JE EIGEN REGIO!
'De Delta, wilder dan je denkt', zit boordevol informatie over interessante diersoorten. Tijdens de serie kun je meedoen aan een prijsvraag, waarmee een safari door de regio is te winnen! Vul de volgende slagzin aan en stuur deze op naar info@ark.eu
De Rotterdamse uitgeverij Lemniscaat bestaat 50 jaar en viert dat onder meer met de uitgave van het prentenboek Springende pinguïns en lachende hyena's. In Diergaarde Blijdorp spreekt Chris Natuurlijk met Jesse Goossens en Jean Christoph Boele van Hensbroek over het boek en over 50 jaar Lemniscaat Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar de Vrienden van Blijdorp, een vereniging die in 2013 ook 50 jaar bestaat.
Aan de hand van zijn nieuwe thriller De Erfgenaam, vertelt de veelvuldig bekroonde schrijver Charles den Tex over het schrijven van spannende boeken.
De haven heeft meer natuur dan je denkt. Chris Natuurlijk ontdekt welke dieren er leven in de omgeving van Maasvlakte 2. In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam heeft de Amerikaanse kunstenaar Fritz Haeg een alternatieve toeristische fietsroute ontwikkeld. Met informatieborden langs het fietspad, een tentoonstelling en video's laat de kunstenaar zien welke natuur er in en rond het nieuwgewonnen land is te vinden. De ecologen van Bureau Stadsnatuur Rotterdam hebben hem daarbij geholpen. Op 29 oktober 2013 is de opening van het kunstproject Animal Estates.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl