nieuws

Timothy S. ontkent moord Nanda Kerklaan

ROTTERDAM - Timothy S. uit Spijkenisse ontkent iedere betrokkenheid bij de moord op Nanda Kerklaan. “Ik weet daar niets vanaf”, zei hij donderdag tegen de Rotterdamse rechter.
Nanda Kerklaan werd in januari 2010 dood aangetroffen bij de Malledijk in Spijkenisse. De recherche heeft lange tijd de mogelijkheid opengehouden, dat zij een verkeersongeluk met de fiets had gehad.
Pas in 2012 kwam Patrick S. in beeld als verdachte van moord. Uit een afgeluisterd gesprek met de zus van Patrick leidt de politie af dat hij Nanda samen met Timothy heeft beroofd en gedood.
Toen de 21-jarige Spijkenisser in oktober 2011 werd gearresteerd voor diefstal, zei hij het volgende in een telefoontje met zijn vriendin: “Als jij weet wat ik allemaal heb gedaan en waar ik niet voor ben gepakt. Nu word ik gepakt voor een stomme beroving.” Gaf Timothy daarmee zelf niet aan dat hij veel ernstiger misdrijven heeft gepleegd?, zo vroeg de rechter zich af.

Beroving eigen oma

In de aanklacht staan nog meer misdrijven: poging moord op een Pool, straatroven en woninginbraken. Eén daarvan was de diefstal van sieraden en geld bij zijn eigen oma. “Hoe ver kun je zakken?”, merkte de rechter op. “Ik denk dat het nooit meer goed komt tussen mijn oma en mij”, antwoordde Timothy. De meeste andere berovingen heeft hij ook bekend.
De Spijkenisser leidt al vanaf zijn jeugd een zwervend bestaan en blowt vanaf groep 8. Zijn strafblad bedraagt 12 pagina’s. Volgens deskundigen heeft hij een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis en is enige vorm van behandeling wenselijk.
Justitie komt vrijdag met de strafeis. Eerder deze week werd tegen medeverdachte Patrick S. levenslang geëist. Anders dan Timothy wordt Patrick ook verdacht van de moord op Farida Zargar.

Foto: de Venusstraat in Spijkenisse, waar het onderzoek begon met de vondst van gestolen spullen.