nieuws

Politieke steun voor hockeyclub Feijenoord

ROTTERDAM - De PvdA in de deelgemeente Feijenoord wil dat het deelgemeentebestuur 50.000 euro uittrekt om hockeyclub Feijenoord te ondersteunen. Ook GroenLinks, VVD, Leefbaar Rotterdam en D66 willen dat het bestuur een financiële bijdrage levert aan de redding van de sportclub. Daarmee kan de vereniging rekenen op brede, politieke steun.
"Het is een bijzonder initiatief", vertelt PvdA-fractievoorzitter Faouzi Achbar. "Niemand verwacht dat hier een hockeyclub zit. Het is een sport die als elitair wordt beschouwd. Ik vind dat ook kinderen in kansarme wijken de kans moeten krijgen om te hockeyen. Het potentiele complex aan de Laan op Zuid omringt arme wijken als Hillesluis en de Afrikaanderwijk. We moeten het initiatief omarmen en een financiële bijdrage leveren."
Volgens deelgemeentewethouder René Kronenberg is de kans groot dat het bestuur van deelgemeente Feijenoord een substantiële bijdrage levert aan het voorbestaan van de club. "Sinds de start ondersteunen we het initiatief. We gaan ons best doen."
Hockeyclub Feijenoord werd in 2010 opgericht door Paul Veldhuijzen. Hij startte een hockeyvereniging op Zuid, omdat hij niet snapte waarom hockey niet werd aangeboden in wijken waar veel allochtonen wonen. Inmiddels telt de club ongeveer honderd leden, bijna allemaal woonachtig in deelgemeente Feijenoord.