nieuws

Oranje-debuut HCR-spelers met remise

ROTTERDAM - De Nederlandse hockeyers zijn met een 3-3 gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland begonnen aan de halve finale van de Hockey World League in Rotterdam. HCR-speler Jeroen Hertzberger maakte twee treffers. Zijn ploeggenoten Olivier Polkamp (foto) en Hidde Turkstra maakten hun officiële debuut in het Nederlands elftal.
Polkamp en Turkstra begonnen beide in de basis. Eerder maakte het duo al speelminuten in oefenverband. Oranje startte goed aan het duel met de Nieuw-Zeelanders, bij wie (voormalig) HCR-spelers Simon Child, Nick Wilson en Steve Edwards ontbraken. Hertzberger zette Oranje na een kleine twintig minuten vanuit een strafbal op voorsprong.
Uit het niets was het een minuut later 1-1 via Hugo Inglis. In de slotfase van de eerste helft maakte diezelfde Inglis volstrekt tegen de verhoudingen in ook de 1-2.
In de tweede helft leek Oranje, na de 1-3 van Jacob Smith, een goed resultaat te kunnen vergeten, maar doelpunten van opnieuw Hertzberger (vanuit een strafcorner) en Valentin Varga berzorgden Nederland uiteindelijk toch nog een punt.
Zaterdag speelt Oranje de tweede poulewedstrijd tegen India.