nieuws

Maatregelen tegen hangjongeren Gerdesiaweg

ROTTERDAM - De RET-poortjes moeten verplaatst worden bij metrostation Gerdesiaweg in Rotterdam. Dat is één van de aanbevelingen van een onderzoek naar de mogelijke maatregelen die de deelgemeente Kralingen-Crooswijk kan nemen in de strijd tegen hangjongeren rond het metrostation.
De jongeren houden zich regelmatig op bij de poortjes die onderaan de trap zijn geplaatst. Dat wordt door reizigers als hinderlijk ervaren.

Volgens de onderzoekers maakt een groep van 30 jongeren in de omgeving van het metrostation zich regelmatig schuldig aan vandalisme, straatroof en het lastig vallen van mensen.
Andere aanbevelingen voor maatregelen zijn: het aanleggen van fietspad, zodat fietsers die nu op het voetpad fietsen niet in contact komen met de hangjongeren. De opgehoogde luchtroosters bij het metrostation moeten worden verlaagd zodat er niet meer 'gehangen' kan worden op de roosters. Verder zou de overkapping van het fietsenhok verwijderd moeten worden omdat de jongeren zich daar vooral 's avonds ophouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl