nieuws

OM: vrijspraak Timothy S. dood Nanda Kerklaan

rechtbank
rechtbank
ROTTERDAM - Justitie heeft de Rotterdamse rechters gevraagd Timothy S. vrij te spreken voor de moord op Nanda Kerklaan. Er zou te weinig bewijs zijn voor de betrokkenheid van de 21-jarige Spijkenisser.
Volgens de officier van justitie zijn er aanwijzingen dat Timothy S. wist van de dood van Nanda Kerklaan, maar kan niet worden bewezen dat hij er zelf bij betrokken was.
Eerder deze week werd tegen medeverdachte Patrick S. levenslang geëist. Anders dan Timothy wordt Patrick S. ook verdacht van de moord op Farida Zargar.
Donderdag ontkende S. iets te maken te hebben met de dood van Kerklaan. Haar lichaam werd in januari 2010 dood aangetroffen bij de Malledijk in Spijkenisse. De recherche heeft lange tijd de mogelijkheid opengehouden, dat zij een verkeersongeluk met de fiets had gehad.
De tweede dag van het proces tegen Timothy S. gaat nu verder met de overige verdenkingen. In de aanklacht staan misdrijven als poging moord op een Pool, straatroven en woninginbraken. Eén daarvan was de diefstal van sieraden en geld bij zijn eigen oma.