nieuws

Drenthe toch naar Reading FC

Royston-Drenthe
Royston-Drenthe
ROTTERDAM - Royston Drenthe speelt zo goed als zeker de komende drie seizoenen voor het Engelse Reading FC. Eerder deze week ontkende zijn familie nog de transfer van de Rotterdammer, maar zijn zaakwaarnemer laat weten dat de transfer naar de club uit het Championship zich in de afrondende fase bevindt.
Drenthe speelde het afgelopen halfjaar bij Alania Vladikavkaz in Rusland. Omdat hij degradeerde met die club was Drenthe transfervrij. De middenvelder wilde graag weer bij een club voetballen, die wat minder ver weg van Rotterdam is en heeft deze gevonden in Reading. Volgende week wordt Drenthe medisch gekeurd, waarna hij voor drie seizoenen kan tekenen.
Reading FC degradeerde het afgelopen seizoen uit de Premier League, maar de steenrijke Russische eigenaar Anton Zingarevich wil zo snel mogelijk met zijn club terugkeren naar het hoogste niveau in Engeland. Royston Drenthe moet daarbij de eerste speler zijn in een reeks versterkingen.
Na een succesvol Jeugd EK vertrok de inmiddels 26-jarige Drenthe zes jaar geleden van Feyenoord naar Real Madrid. In twee seizoenen speelde hij niet veel voor de Koninklijke, dat hem daarna aan Hercules Alicante verhuurde. Vervolgens speelde Drenthe nog voor Everton en Alania Vladikavkaz.