nieuws

Strafeis Timothy S.: 6 jaar en tbs

ROTTERDAM - Justitie in Rotterdam heeft zes jaar cel en tbs geëist tegen Timothy S.. De 21-jarige man uit Spijkenisse wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag op een Pool en meerdere straatroven.
Het OM vroeg vrijdag vrijspraak voor betrokkenheid bij de dood van Nanda Kerklaan. Welliswaar zijn er volgens de officier van justitie aanwijzingen dat Timothy S. wist van de dood van Nanda Kerklaan, maar kan niet worden bewezen dat hij er zelf bij betrokken was.

Pool

De Poolse man werd tijdens een beroving door Timothy S. en zijn handlanger Patrick S. met een ijzeren staaf meerdere keren op het hoofd geslagen. Volgens justitie heeft Timothy S. de eerste slag uitgedeeld.
Patrick S. zou vaker met de staaf hebben geslagen en 'het karwei willen afmaken'. Patrick S. hoorde eerder deze week levenslang tegen zich eisen voor onder meer de moord op Farida Zargar, doodslag op Nanda Kerklaan en poging tot doodslag op de Poolse man.
Timothy S. heeft volgens justitie ook ingebroken bij zijn oma. Hij nam geld en sieraden mee.

Persoonlijkheidsstornis

De Spijkenisser leidt al vanaf zijn jeugd een zwervend bestaan en blowt vanaf groep 8. Zijn strafblad bedraagt 12 pagina’s. Volgens deskundigen heeft hij een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis en is enige vorm van behandeling wenselijk.